
Μια και ο χειμώνας μας ήρθε επιθετικός ας τον αναχαιτίσουμε με ένα ρόφημα ζεστό ,
αρωματικό ,
εύγευστο και ιδανικό να μας προστατέψει από το κρύο και
να μας προφυλάξει από κρυολογήματα ,
βήχα και πονεμένο λαιμό!
Τζιντζερ με κανέλα!
Και θα χρειαστούμε:
– ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ -περίπου πέντε (5)cm
– ένα ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης -πάντα προσέχουμε όταν αγοράζουμε κανέλα διότι άλλο η κανέλα και άλλο η κασσία
– μισό κουταλάκι τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
– 300 ml – περίπου πάντα – βραστό νερό
– το χυμό μισού λεμονιού
– ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τη ρίζα του τζίντζερ και την ξύνουμε – δεν ξεφλουδίζουμε – όπως ξύνουμε τις φρέσκιες πατάτες.
Την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
Προσθέτουμε το ξυλάκι της κανέλας και τα σιγοβράζουμε για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε το τζίντζερ , σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα , σκεπάζουμε το κατσαρολάκι μας και το τραβάμε από το μάτι της κουζίνας.
Αφήνουμε το ρόφημά μας σκεπασμένο για δεκαπέντε λεπτά για να κρυώσει λίγο και για να κατακαθίσουν τα έλαιά του.
Μόλις έρθει σε μια θερμοκρασία ζεστή , όχι καυτή , σουρώνουμε το ρόφημά μας και το σερβίρουμε σε ένα μεγάλο φλυτζάνι τσαγιού.
Προσθέτουμε το μέλι* και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την τριμμένη κανέλα και το απολαμβάνουμε.
Είναι απολαυστικό , άκρως θρεπτικό και θεραπευτικό!
Υπενθύμιση
– για να μην καταστρέφονται τα πολύτιμα συστατικά του μελιού και του χυμού λεμονιού τα προσθέτουμε στα ροφήματά μας μόλις αυτά κρυώσουν λίγο
Το ρόφημά μας αυτό με την προσθήκη του λεμονιού και του μελιού είναι ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα και καλό είναι να το συμπεριλαμβάνουμε στην διατροφή μας.
*αφήνουμε το ρόφημά μας να κρυώσει μέχρι τους 35 με 40°C πριν προσθέτουμε το μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ απαντούμε στα σχόλια και τις ερωτήσεις σας